Geroosterde eendenborst op een snijplank met een pan van saus en een kopje met saus op het aanrecht.

EEND & BUIKSPEK

CURSUS PRIJS: € 125,- p.p.

Maandag of Zondag
KEUZE TIJDEN = 11:00 - 14:00 uur of 17:00 - 20:00 uur

Cursus Eend & Buikspek:

  • In deze les leer je de bekendste vlees gerechten uit de Kantonese keuken. We behandelen de technieken van het roosteren eend en Buikspek. in de keuken ga je aan de slag om de rooster technieken te ontdekken. Ook zullen we uitgebreid hebben over de Chinese snij- en haktechnieken.

  • Werken met een Chinese hakbijl: Ervaren chefs laten zien hoe je een Chinese hakbijl op de juiste manier gebruikt om ingrediënten professioneel te snijden, hakken en fileren.

  • Chinese kruiden en sauzen: De les behandelt ook de basis van Chinese smaakmakers en sauzen. Je leert welke sauzen vaak worden gebruikt en hoe je ze toepast in je eigen gerechten.

  • Aan het einde van de les begrijp je meer over de Kantonese keuken en je kan thuis indruk maken op vrienden en familie.

  • De cursus wordt geleid door een hoofd chef en assistent-chef en heeft meestal 8 tot 16 deelnemers. Iedereen heeft een eigen snijplank en werkruimte; het koken op het fornuis gebeurt in duo’s. Neem gerust wat Tupperware bakjes mee vanuit huis om later nog eens na te genieten.

Menu*:

  • 1,8 kg hele Eend roosteren;

  • 500 - 750 gr. Varkens buikspek Roosteren;

* In deze workshop werken we regelmatig met varkensvlees en schaaldieren.

Technieken:

  • Leer de geheimen van de zeer populaire Kantonese keuken - roosteren

  • Slagers technieken

  • Rooster technieken

  • Chinese Chop technieken

Duur les:

  • ongeveer 3 uur

NOTE: Asian College Cuisine verzorgt de keuken workshop namens opdrachtgever. Onze chefs en instructeurs hebben ruime ervaringen in de keuken ook hebben zij ervaringen met lesgeven om de juiste theorie en kook "tips en tricks" met je te delen. De foto’s kunnen iets afwijken van de oorspronkelijke beeldvorming van de workshop.

Er kunnen allergenen aanwezig zijn zoals noten, schaaldieren en eieren. Vermeld eventuele allergieën vooraf, zodat alternatieve recepten of ingrediënten kunnen worden aangeboden.

BESCHIKBARE DATUM:

Zondag ochtenddeel | 10:00 - 13:00 uur

  • 21 december 2025 [BESCHIKBAAR]

  • 18 januari 2026 [BESCHIKBAAR]

Zondag middagdeel | 17:00 - 20:00 uur

  • 21 december 2025 [BESCHIKBAAR]

  • 18 januari 2026 [BESCHIKBAAR]

Maandag ochtenddeel | 10:00 - 13:00 uur

  • 19 december 2025 [BESCHIKBAAR]

Maandag middagdeel | 17:00 - 20:00 uur

  • 19 december 2025 [BESCHIKBAAR]

WORKSHOP DATA