Zie ook link van Hanos Groothandel:
Vlees Roosteren van de Kantonese keuken
In totaal 4x lessen | €. 500,- p.p.
Maandag of Zondag
KEUZE TIJDEN = 11:00 - 14:00 uur of 17:00 - 20:00 uur
Vroeg boekactie
15% korting
Leer wereld bekende vleesrooster soorten van de Kantonese keuken en eindigen feestelijk Poon Choi.
Ambachtelijk “Poon Choi 盆菜”
Een complete lespakket over de bekende Kantonese keuken namelijk de welbekende vlees rooster technieken. Je leert vlees marineren, roosteren, fileren en Chinese mes technieken met diverse vleessoorten. (Varkensvlees, Eend, Kip,schaaldieren)
Een meesterlijke workshop reeks van 4x lessen
Ontdek de kunst van Poon Choi een traditioneel Kantonees feestgerecht dat symbool staat voor traditie, kennisoverdracht over de ingrediënten en de balans tussen eenvoud en luxe gerechten. In deze 4-delige workshopreeks leer je stap voor stap de culinaire Chinese keuken technieken en culturele betekenis achter dit bijzondere gerechten, met een focus op geheimen achter de marinades en bereidingen van bekende vleesgerechten uit de Kantonese keuken.
Les 1 Marinades en voorbereiden Eend en Buikspek.
We starten met de geschiedenis en betekenis van Poon Choi binnen de Zuid-Chinese eetcultuur. Je leert over technieken eend opblazen, buikspek marineren, drogen, lakken, ingrediënten, smaakcombinaties en vele bereidingswijzen. We bereiden onze vleessoorten ook voor de volgende lessen. Uiteraard proeven we samen van tevoren bereide gerechten door onze chefs..
Les 2 Roosteren eend, buikspek en gevogelte.
In deze les bereiden we het afroosteren van de vorige les en maken verder de nodige bereiden.We behandelen technieken als Chinese snij en hak-technieken.
Les 3 Kantonese gerechten.
Deze dag leren we kennismaken met enkele bekende Kantonese gerechten waarbij we gebruikmaken van de Chinese wok.
Les 4 – Samenstellen van de Poon Choi
De laatste les brengen we alles samen. We bouwen laag voor laag een authentieke Poon Choi op en bespreken en genieten samen de symboliek achter elke component van groenten, seafood en geroosterde vleessoorten. De nadruk ligt op planning, presentatie en samenwerking, waarbij elke deelnemer een onderdeel bijdraagt aan het eindresultaat.
Werken met een Chinese hakbijl: Ervaren chefs laten zien hoe je een Chinese hakbijl op de juiste manier gebruikt om ingrediënten professioneel te snijden, hakken en fileren.
Chinese kruiden en sauzen: De les behandelt ook de basis van Chinese smaakmakers en sauzen. Je leert welke sauzen vaak worden gebruikt en hoe je ze toepast in zijn eigen gerechten.
Aan het einde van de les begrijp je meer over de authentieke Chinese Kantonese keuken en je kan thuis indruk maken op vrienden en familie.
De cursus wordt geleid door een hoofd chef en assistent-chef en heeft meestal 8 tot 16 deelnemers. Iedereen heeft een eigen snijplank en werkruimte; het koken op het fornuis gebeurt in duo’s. Neem gerust wat Tupperware bakjes mee vanuit huis om later nog eens na te genieten.
Menu*:
Menu per persoon.:
1,8 kg hele Eend roosteren;
500 - 750 gr. Varkens buikspek Roosteren;
500 - 750 gr. Char Siu Roosteren;
Voorbereiding voor grote Poon Choi fenomeen;
Seafood mix, Chinese groenten herkennen, etc.
* In deze workshop werken we regelmatig met varkensvlees en schaaldieren.
Technieken:
Leer de geheimen van de populaire Kantonese keuken - vlees roosteren
Slagers technieken
Rooster technieken
Chinese Chop technieken
Koken en opbouw gerecht Poon Choi
Leer de kracht van Umami combinaties
NOTE: Asian College Cuisine verzorgt de keuken workshop namens opdrachtgever. Onze chefs en instructeurs hebben ruime ervaringen in de keuken ook hebben zij ervaringen met lesgeven om de juiste theorie en kook "tips en tricks" met je te delen. De foto’s kunnen iets afwijken van de oorspronkelijke beeldvorming van de workshop.
Er kunnen allergenen aanwezig zijn zoals noten, schaaldieren en eieren. Vermeld eventuele allergieën vooraf, zodat alternatieve recepten of ingrediënten kunnen worden aangeboden.
BESCHIKBARE DATUM:
Zondag ochtenddeel | 10:00 - 13:00 uur
In totaal 4 lessen.[BESCHIKBAAR]
Les 1, zondag 18 december 2025
Les 2, zondag 25 december 2025
Les 3, zondag 1 februari 2026
Les 4, zondag 8 januari 2026
Zondag middagdeel | 17:00 - 20:00 uur
In totaal 4 lessen.[BESCHIKBAAR]
Les 1, zondag 18 december 2025
Les 2, zondag 25 december 2025
Les 3, zondag 1 februari 2026
Les 4, zondag 8 januari 2026
Maandag ochtenddeel | 10:00 - 13:00 uur
In totaal 4 lessen.[BESCHIKBAAR]
Les 1, maandag 19 januari 2025
Les 2, maandag 26 januari 2025
Les 3, maandag 2 februari 2026
Les 4, maandag 9 januari 2026
Maandag middagdeel | 17:00 - 20:00 uur
In totaal 4 lessen.[BESCHIKBAAR]
Les 1, maandag 19 januari 2025
Les 2, maandag 26 januari 2025
Les 3, maandag 2 februari 2026
Les 4, maandag 9 januari 2026

